ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη
Παρασκευή, Κυριακή: 8.30 – 15.30
Σάββατο: 13.00 - 20.30
Τρίτη κλειστό


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ολόκληρο: 6 €
Μειωμένο: 3 €
 
 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μάκρης 44, απέναντι από το δημοτικό κάμπινγκ. Η πρόσβαση είναι δυνατή με αυτοκίνητο και με λεωφορείο.

Υπάρχει χώρος στάθμευσης παραπλεύρως επί της οδού Φιλικής Εταιρείας. Το μουσείο στεγάζει και τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου. Η υπηρεσιακή είσοδος για την εξυπηρέτηση των πολιτών βρίσκεται επί της οδού Καντακουζηνού, στην πίσω πλευρά του μουσείου.

Πρόσβαση για ΑΜΕΑ

Τα άτομα με κινητικά προβλήματα έχουν δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο του μουσείου από την είσοδο που υπάρχει παραπλεύρως στο ΝΑ τμήμα του περιβόλου μέσω ράμπας. Οι εκθεσιακοί χώροι εντός του μουσείου είναι ελεύθεροι από εμπόδια και το πλάτος των διαδρόμων πληροί τις προδιαγραφές κίνησης ΑμεΑ.

Επίσης, υπάρχει χώρος υγιεινής με ειδικές προδιαγραφές (WC ΑμεΑ).

Επιτρέπεται η πρόσβαση σε σκύλους οδηγούς που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία συστήνεται η ενημέρωση του Μουσείου τουλάχιστον μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών (ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία άνω του 80%), ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και Πιστοποιητικού Αναπηρίας Ε.Φ.Κ.Α. (απόφασης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας – ΚΕ.Π.Α.) για τους κατοίκους της ημεδαπής ή ανάλογου πιστοποιητικού από αντίστοιχο αρμόδιο φορέα της αλλοδαπής.

γκρίζα γραμμή