Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό τις 24 Μαρτίου 2018 φιλοξενώντας την περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης «Ραιδεστός – Θεσσαλονίκη. Αρχαιότητες σ’ ένα ταξίδι προσφυγιάς». Κέντρο της εκθεσιακής αφήγησης αποτελούσαν οι μαρμάρινες αρχαιότητες που συγκέντρωσε από το 1871 και μετά ο Θρακικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος στη Ραιδεστό, οι οποίες μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τους πρόσφυγες μετά την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης το 1922 και έκτοτε αποτελούν μέρος της «Συλλογής Ραιδεστού» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Μέσα από την παρουσίαση 37 λίθινων αντικειμένων, που χρονολογούνται από τον 6ο αι. π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. και προέρχονται από την περιοχή της βόρειας Προποντίδας, ξετυλίχθηκε η ιστορία και οι μνήμες των Ελλήνων που ζούσαν στην Ανατολική Θράκη. Η έκθεση διήρκεσε έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, φωτίζοντας μια άγνωστη πτυχή της περιόδου εκκένωσης της ανατολικής Θράκης και είχε μεγάλη απήχηση στους κατοίκους της περιοχής, πολλοί από τους οποίους έλκουν την καταγωγή από την ανατολική Θράκη.

Η έκθεση προσέλκυσε συνολικά 8.099 επισκέπτες και η πλαισίωση της από πολυάριθμες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα έδωσε το έναυσμα για την πρώτη επαφή της εκπαιδευτικής κοινότητας και του κοινού με το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.